marți, 10 aprilie 2012

Amsterdam!

Denumit si "Venetia Nordului", Amsterdam este un oras plin de atractii atat in timpul zilei (muzee, monumente de arhitectura) cat si in timpul noptii, vizitatorii cunoscand o "viata de noapte in culori". Locuitorii il descriu ca fiind "gezellig", adica "primitor".
   Ce ar trebui sa stim despre acest oras? Un lucru ciudat este dat de latimea caselor vechi care nu depaseste trei metri. Conform traditiei, impozitul este calculat in functie de latimea casei.
Numarul bicicletelor din Amsterdam este estimat la 600.000.
In Amsterdam se gasesc aproximativ 1800 de cafenele, discoteci, baruri, deschise pe tot parcursul nopii
Din 1 ianuarie 2005, persoanele de peste 14 ani sunt obligate sa poarte asupra lor un document de identitate, in caz contrar vor plati suma de  2.250 de euro.
Orasul Amsterdam a luat nastere datorita digurilor si stavilarelor pe care taranii si pescarii ai inceput sa le construiasca in sec XII. Intr-un document din 1275 apare denumirea de Amsteldam, care insemna "stavilarul de pe raul Amstel". In prezent, transportul pe apa (canalurile orasului masoare impreuna cam 100 de kilometri lungime) este la fel de popular ca si cel pe uscat sau subteran (exista trei linii de metrou).
   De vizitat avem Palatul regal, Noua Biserica Veche, Muzeul Stedelijk, casa lui Rembrandt,, piata pe apa de pe canalul Singel, turnurile medievale, bursa, bursa de diamante, casa Annei Frank.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu