marți, 10 aprilie 2012

Roma, cetatea eterna!

Pana in prezent, faima Romei, se datoreaza mai putin perioadei sale de maretie si mai mult filmelor dedicate problemelor si contrastelor cu care se confrunta Cetatea eterna.
Roma a devenit capitalia Italiei in 1870, orasul avand atunci 200.000 de locuitori. Acum Roma are in jur de 3mil. de locuitori.
   Cartierul Trastevere ("de dincolo de Tibru" este orasul antic al romanilor de altadata. Acolo timpul parca sta pe loc, cu magazine vechi, baruri si ateliere de artizanat. Tibrul , este cel care imparte Roma in doua parti: in stanga monumente vechi ale imperiului antic, in dreapta stradutele pitoresti ale cartierului Trastevere.
 Bazilica Sf Petru a fost construita in 150 de ani. Ea a fost ridicata deasupra bisericii construite peste mormanrul apostolului Petru in sec IV, din ordinul imparatului Constantin cel Mare. Cupola bazilicii a fost proiectata de Michelangelo.
   Piata Navona, una dintre cele mai frumoase piatete din mule, a fost construita pe locul stadionului ridicat in anul 86 d CH de imparatul Dominitian, dedicat intrecerilor in stil grecesc, in care concurentii se luptau goi.
   De vizitat in acest loc magic este Capela Sixtina (frescele), Forul Roman, bazilica Sf Pavel de Dincolo de Ziduri; muzeele (din Vatican si din Villa Borghesse), basilica Sf Petru, cartierul Trastevere, Colosseumul, castelul SantÁngelo.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu