marți, 10 aprilie 2012

Londra, mai multe lumi la un loc!

Din 1858, unul din turnurile cladirii Parlamentului adaposteste ceasul numit de londonezi, Big Ben, cel mai cunoscut simbol al orasului Tamisa. Numele ceasului vine de la Benjamin Hall, cel care a condus lucrarile de constructie a cladirii.
Cand vorbim de Londra ne putem referi practic la trei lucruri diferite: City of London, Londra autentica (2,6 km patrati) unde locuiesc doar 8600 de persoane si in care 350.000 vin zilnic la serviciu; Marea Londra (1280 km patrati, 7,5 milioane de locuitori) sau aglomeratia urbana din Londra care este cea mai mare din Europa si una dintre cele mai mari din lume, unde isi duc viata peste 12 milioane de persoane.
In City se gasesc cele mai mari atractii ale orasului: Catedrala Sf Paul si Turnul Londrei.  West End este cartierul magazinelor moderne, al cinematografelor, cluburilor. Aici se gasesc faimoasle teatre londoneze.  In sudul orasului se afla Palatul Buckimgam si Palatul Westminster, sediul Parlamentului.
In afara de Big Ben si autobuzele rosii specifice  Londrei putem vizita : Galeria Nationala, Galeria Tate, Muzeul Britanic, palatele Buckimngam si Westminster, Tower Bridge, Turnul Londrei, Roata Millenium.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu